Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Αυτό είναι το παλιό σχολείο του χωριού μας. Εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί -με έξοδα και εργασία του Συλλόγου μας- σαν ξενώνας. Για ένα διάστημα έμεινε κλειστός επειδή περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Βαρδουσίων. Ο Δήμαρχος κος Βασίλειος Νικολέτος και το Δημοτικό Συμβούλιο κατάλαβαν τις ανάγκες του χωριού μας για στέγη φιλοξενίας των Περιβολιωτών και μας το παραχώρησε μέχρι το κτίριο να ανακαινισθεί και να μετατραπεί σε "Πνευματικό Κέντρο". Το περασμένο καλοκαίρι (2008) με ενέργεις και πάλι του Συλλόγου μας, βάφτηκε καθαρίστηκε και λειτουργεί αξιοπρεπώς, καλύπτοντας τις βασικές ανάγκες των επισκεπτών.
Παρόλο που είναι σε καλή κατάσταση, λείπουν κάποιες ανέσεις για να γίνει ακόμα πιο φιλόξενο. Δεν υπάρχουν παντζούρια και ο ήλιος ξυπνάει αυτούς που κοιμούνται από τα άγρια χαράματα. Χωρίς πολλά έξοδα, και με λίγο κόπο, θα μπορούσαμε να νοικοκυρέψουμε και την κουζίνα του ξενώνα. Με ένα γερό καθάρισμα και κάποια βασικά μικροπράγματα που ίσως μπορούμε να δώσουμε για να την εξοπλίσουμε θα γίνει ακόμα πιο εύκολη η διαμονή εκεί.
Απλά πράγματα είναι αυτά!! Το καλοκαίρι που μαζευόμαστε στο χωριό ας προσπαθήσουμε να βάλουμε όλοι ένα χεράκι για να κάνουμε κάτι για το χωριό μας, όχι μόνο να παραπονιόμαστε ότι δεν έχει κόσμο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου